Magatzem o biblioteca?

23/10/2012

Opinión

Sóc veí de Benetússer i usuari de la seua biblioteca, per no dir magatzem de persones, llibres i xiquets. I sí, dic bé, magatzem!. És una vergonya que unes instal·lacions que no fa molt que es van inaugurar a bombo i platerets, s’hagen convertit en un espai residual on tot cap. L’actual disposició d’espai de la biblioteca  no respecta les normes bàsiques, l’espai d’estudi, el préstec de llibres, la zona d’infància i lectura de premsa. Encara recorde amb enyorança l’antiga biblioteca, on sí hi havia un repartiment adequat i autònom de l’espai.

Us posaré en situació: l’espai reservat per a xiquets i acompanyants (pares, avis, etc.) es troba al final d’aquest magatzem, just després dels habitacles per a l’estudi. Imagineu-vos el que suposa açò: cridòria, carreres, plors i gresca dels més xicotets fins a arribar a la seua zona reservada, amb el consegüent malestar que això suposa per als que allí intentem concentrar-nos en les nostres anotacions i llibres.

Et fan venir ganes de pegar un crit per què callen o donar una reprimenda als pares, per què respecten l’espai de lectura i el dret del silenci a la biblioteca. Però comptes fins a deu, els més pacients, i pense que ells no tenen la culpa, doncs els xiquets, xiquets són, sinó que penses, i no per a bé, en la o el llumener i il·luminat o il·luminada que va dissenyar l’espai amb el vist i plau de la corporació municipal del moment. Per tot això, en un espai on hauria d’imperar tot el contrari, es crea un ambient de crispació, és a dir un clima de retrets entre els usuaris de la biblioteca pròpiament dits i els pares i xiquets que estan armant la gresca.

Senyora alcaldessa, els veïns de Benetússer ens mereixem un espai digne per a la lectura i l’estudi. Des de “Compromís per Benetússer” reclamem una biblioteca on es respecten les normes bàsiques de tranquil·litat per a la lectura i l’estudi, un espai tancat on els estudiants puguen concentrar-se; un lloc adequat per als amants dels llibres i de la premsa diària; i alhora sol·licitem un espai per als pares i avis, que intenten inculcar l’amor a la lectura a través del joc als seus fills, i no isquen avergonyits i de pressa davant les queixes dels usuaris de la biblioteca pels jocs dels més xicotets.

Senyora alcaldessa, els veïns de Benetússer ens ho mereixem.

José Luis García i Martínez

VN:F [1.9.17_1161]
Votos: 0.0/5 (0 votos emitidos)

2 Respuestas a “Magatzem o biblioteca?”

 1. Abili Dice:

  D’acord excepte en una cosa: des del moment que hi ha la zona de xiquets, tant aquests com els pares, mares o iaios també són “usuaris de la biblioteca pròpiament dits”.

  VA:F [1.9.17_1161]
  Puntos: 0 (de 0 votos)
  Responder
 2. Antonio Dice:

  Bueno, parece que quejarse funciona, han cambiado la distribución de la biblioteca para bien de los que allí van a estudiar o pasar un rato con los más pequeños. Lo que debería hacer este ayuntamiento del PP, es habilitar espacios adecuados, y habilitar una verdadera zona de estudio y una ludoteca. Lo que han hecho es simplemente un parche, haciéndose eco de la denuncia que surgió desde Compromís per Benetússer y a la que se unieron los usuarios de la misma a través de twitter.

  VA:F [1.9.17_1161]
  Puntos: +1 (de 1 voto)
  Responder

Deja una contestación