Óscar Labiós renuncia a su acta de concejal

19/02/2014

Noticias

El pleno del pasado 30 de enero fue el último para el concejal Oscar Labiós que se despide de la política local tras 10 años trabajando en el Ayuntamiento como concejal de PSPV. Su puesto de concejal en el grupo municipal socialista lo ocupará la también ex concejala Loli Ceacero. A través de esta sentida carta, leída durante su último pleno, Óscar se despedía de Benetússer. 

CARTA DE DESPEDIDA DE ÓSCAR LABIÓS 

En primer lloc donar gràcies a Laura l´alcaldessa pel detall d´ haver-me facilitat participar i votar en este ple celebrat avuí al situar el meu punt de renuncia l´últim de l´ordre del dia. Gràcies. Bé, com molts sabeu, fa uns mesos vaig prendre la decisió personal de renunciar al meu carrec de regidor de l´Ajuntamet de Benetússer, en un primer moment abandonant el meu lloc de persona alliberada en el despatx del Grup Municipal Socialista, i després, amb el plaç acordat pel meu grup de fer la renuncia definitiva després de la celebració del ple de pressupostos de 2014, degut al canvi de residència a altra comunitat autònoma.

Doncs així ho vaig fer, al dia següent de la celebració de l´anomenat ple, vaig presentar per registre d´entrada el passat 17 de gener la meua renuncia com a regidor de l´ajuntament, i que confirme en aquest punt en el ple d´avuí.

Han estat 10 anys impressionants, d´una experiencia meravellosa com és la política, i sobretot, en la meua opinió, la política local. Política, sí, amb majúscula, malgrat els temps que corren i precissament pels temps que vivim. A tots i totes ens ha vingut, o deuria fer-ho, un període de reflexió respecte a la política, però no sols als que ens dediquem a ella o creiem en ella, sinó a tots i cadascún dels ciutadans i ciutadanes, que també són polítics en el fons, malgrat el desprestigi actual. I a això es diu participació: des de l´àmbit que es vullga, però participació. No interesada, no amb fins partidistes. Política de ciutadania i de sentit comú.

I la política també et comporta moments durs, i tant!!!Com ho fa qualsevol treball o situación en les nostres vides. I treballant en política també t´equivoques, i tant!!! Com ho provoca qualsevol treball o situació en les nostres vides. Personalment demane disculpes si amb alguna decisió política he perjudicat a algún col.lectiu o individualment. Mai ha estat la meua intenció com ho sé que no ha estat la de cap dels regidors i regidores que han ocupat estos seients en estos 30 anys de democracia.

I crec en la política perque l´he viscuda des de molt xicotet. Recorde eixes xerrades en ma casa amb els meus pares, Emilio Tortosa, Lola Ausina, Josep Maria Blasco, Joan Antoni Comes, Fina Ferriols, les Conxes d´ací de Benetússer….que es convertien en uns debats meravellosos i els menuts, a poc a poc, passavem a fer el rotgle més gran perque ens fascinaven eixos discursos i experiències.

Així que si em permitiu, vull agrair als meus pares, Amparo Vendrell, la persona més bona i dolceta que conec, i a Paco Labiós, l´home més just i metòdic, amb el que he compartit fins i tot classes en la carrera universitaria. Moltes gràcies a tots dos. Així també a les meues germanes Lidia i Llucia pel seu recolçament i ajuda i a les que estime amb locura.

A Luz, que la vaig conéixer aci a l´Ajuntament, vull donar-li les gràcies per la paciencia i el soport en tot moment. Com a bona psicóloga clínica ha sabut recolzar-me en els moments bons, i sobretot, ajudar-me en els dolents. Encara que no ha pogut vindre per la gran quantitat de treball, vull donar-li les gràcies públicament per la força que m´ha donat durant estos anys.

També vull agrair a tots els membres de les diferents corporacions amb els que he compartit tantes coses. Però sobretot a Dolors, Serafin, Ana Valero, Carme i Javi, que a més de companys i companyes, son amics i amigues i amb els que he viscut moments inoblidables.

Als 16 ciutadans y ciutadanes que esteu ací dalt amb l´admiració de treballar per Benetússer, amb la vostra implicació diària per intentar prendre les decissions més adients tant des del govern com des de l´oposició. A tots els treballadors i treballadores de l´Ajuntament amb els quals he compartit molt de treball, m´han ensenyat molt des de les diferents àrees, i amb els que sempre he intentat ser repectuós com a professionals que son, coherent i al fi i a la cap un més amb un objectiu comú. Especialment vull destacar al departamento d´Educació amb el que he compartit 8 anys com a regidor, així com a alumnes, Ampes, mestres….

A tots els membres de l´Agrupació Socialista de Benetússer pel seu suport, treball incansable i implicació de lluita pel que creuen i amb els que he aprés moltíssim durant estos anys. Al PP, Esquerra Unida, CDL, Compromís, que des de diferents perspectives participen d´esta benvolguda política local, i als que personalment sempre he intentat debatir i discutir des del respecte. Estos debats a mi m´han enriquit moltíssim com a persona en tots els àmbits.

Al Grup Municipal Socialista actual Ana, Juan, Fina i Vichus pel seu treball, el seu carácter i persones a les que admire i a les que trobaré a faltar en el dia a dia. Els gestos i explicacions de la veteranía de Fina, les trucades de telèfon de Juan de bon matí, sols per a desitjar-te bon dia després de dir-te yeeeeeee figura…., el patiment si Vichus arribarà a temps perque sempre té la tenda plena, l´amistat de la persona més carinyoseta del món, Ana, i la xicoteta Nairobi que ja ha agafat el gustet al despatx.

A Loli, la companya que entrará a formar part de la Corporació Municipal, no li he de dir masa coses ja que coneix perfectament el funcionament d´un Ajuntament. A més de ser una lluitadora, una persona alegre com poques, y encara que este últim any ha estat molt dur per a ella, estem convenzuts que tornarem a gaudir del seu somriure tant característic. Així que, esperant que la Junta Electoral tramite aquesta substitució lo més aviat possible, molta sort en esta segona etapa política.

I com no agrair de tot cor a Eva tots estos anys en general i per tot!!! La única persona amb la que he compartit des del primer día la meua vida política. Recorde la primera reunió de grup que vam tindre acabat d´aterrar en el grup municipal. Les meues primeres paraules van ser d´agraïment a Eva perque en pocs diez ja m´havia explicat el funcionament, ensenyat les dependències, consells per començar i un munt de xerrades que vam tindre sobre política, l´Ajuntament, el poble… (després em vaig adonar que en les reunions de grup no existeix un protocol d´agraïments, llògicament ha de ser tot més dinàmic). Però en eixe moment ho tenia que dir. I 10 anys després dic el mateix: gràcies i mil gràcies per tot, perque ha segut un plaer treballar amb tu, per la confiança que ens tenim i per la teua honestitat. Ho saps, però ho vull dir públicament que aci em tens per a tot, t´he recolzat, te recolce i te recolzaré sempre per la teua manera de ser, pels teus valors, per allò que transmets, i per la teua fidelitat al projecte socialista.

Finalment, perque vull que quede clar cap a qui he treballat durant estos anys: Moltes gràcies a la ciutadania de Benetússer, grans, majors, joves i menuts, per fer de Benetússer un poble especial, un poble de bona gent, humil i treballador, xicotet en espai però gran en valors, ple de vida associativa i solidària. Encara que no estaré aci, estic a prop, i molt orgullós de ser del meu poble, un poble al que estime, Benetússer. Moltes gràcies!

oscar labiós
VN:F [1.9.17_1161]
Votos: 5.0/5 (2 votos emitidos)
Óscar Labiós renuncia a su acta de concejal, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
,

Sin comentarios aún.

Deja una contestación